Η ανάγκη της στέγασης και η λύση της κατάληψης

http://www.anarxeio.gr/contents/view/h-anagkh-ths-stegashs

Η μπροσούρα “η ανάγκη της στέγασης και η λύση της κατάληψης ως μέσο επαναστατικής πράξης” είναι αποτέλεσμα συλλογικών συζητήσεων των μελών της κατάληψης LIBERTATIA. Τυπώθηκε το Νοέμβριο του 2008 στη Θεσσαλονίκη σε 3.000 αντίτυπα και διανεμήθηκε στον γεωγραφικά αποκαλούμενο, ελλαδικό χώρο, μέσω ανοιχτών κοινωνικών χώρων καθώς και πάγκων αντιπληροφόρησης. Η διακίνησή της γίνεται χωρίς κανενός είδους αντίτιμο.

 

Η συγκεκριμένη μπροσούρα ασχολείται με την ανάγκη της στέγασης του ανθρώπου ως βασική προϋπόθεση για την επιβίωσή του. Αποτελεί επίσης μια πιο συνολική και συνάμα πιο αναλυτική κριτική σ’ αυτό που αποκαλούμε ως κοινωνικό όρο*, την κατάληψη.

Είναι η πρώτη διαδικασία αποτύπωσης των σκέψεων της πολιτικής συνέλευσης της κατάληψης LIBERTATIA, εξυπηρετώντας αρχικά ανάγκες αυτοπροσδιορισμού στο χώρο και στο χρόνο όπου αυτή κινείται. Ένας από τους κύριους σκοπούς που αυτή η μπροσούρα έρχεται να εξυπηρετήσει είναι το άνοιγμα μιας ευρύτερης συζήτησης περί των τρόπων λειτουργίας και των στόχων στους οποίους οι καταλήψεις προσβλέπουν.

http://libertatiasquat.blogspot.gr/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση