«ΟΤΑΝ», ο τελευταίος Καπιταλιστής κρεμαστεί με τα έντερα του τελευταίου Πατριώτη, η Ανθρωπότητα θα ευτυχήσει,

Περιοδικό  “ΟΤΑΝ”,  που εξέδιδε ο Νίκος Μπαλής

Ειδικό αντιπολεμικό αφιέρωμα

Μάης 1976

 

Κ Α Τ Ω  Ο  Π Ο Λ Ε Μ Ο Σ

 

Η βία για τη βία είναι κατεξοχήν κρατιστικό φαινόμενο. Πρέπει να αμυνθούμε ενάντια στη βία που επιβάλλει το Κράτος με την προπαγάνδα – πληρoφoρία  του που διαδίδει μέσα από τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης. Αποσκοπεί στην ανοχή μας, πρoπαγανδίζοντας τον εθνικισμό και όλων των ειδών τις πατριωτικές και φυλετικές προκαταλήψεις, για να θεμελιώσει την έννοια της εθνικιστικής βίας στην καθημερινή μας ζωή. Καλοκατασκευασμένες ειδήσεις περνιούνται στις σελίδες των εφημερίδων για “αντικειμενική” πραγματικότητα – θα δώσει ή δεν θα δώσει βοήθεια η Αμερική στην Toυρκία και τι  γίνεται η Ελλάδα στη μοιρασιά, έξαψη γύρω από τις διάφορες

συζητήσεις για το κυπριακό, για το πετρέλαιο στο Αιγαίο, τι έκανε και τι δεν έκανε ό Kίσσινγκερ ενάντια στα “κατακαημένα” κυπριωτόπουλα και πάει λέγοντας – με σκοπό να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα για να μας σύρουν εύκολα σ’ ένα πόλεμο, εμάς τούς καταπιεσμένους στην Ελλάδα ενάντια στους καταπιεσμένους στην Toυρκία. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΑΠΟΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΜΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ “ΒΙΑ” ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΜΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ ΠNEYMATIΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΑ, για να μας πείσουν ότι ο πόλεμος ανάμεσα στην Ελλάδα και την Toυρκία είναι απαραίτητος ενώ δεν αφορά παρά τις διαφορές ανάμεσα στους καταπιεστές μας. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΓΙΑΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΙΟΝΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΟΠΟΥ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ “ΜΑΣ”.

 

Υπόθεση για την Απελευθέρωση της Καθημερινής Ζωής

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

 

Συντριμμένος διαδοχικά από την οικογένεια, το σχολείο, και την εργασία, δέχεσαι τώρα το τελευταίο χτύπημα∙ το χτύπημα που θα εκμηδενίσει και τα τελευταία απoμεινάρια ζωτικότητας, ανυποταξίας και ελευθερίας “πού έχουν μείνει μέσα σου, μεταβάλλοντάς σε σ’ ένα θλιβερά υπάκουο πλάσμα έτoιμo να υπηρετήσει χωρίς αντιρρήσεις κι ενδoιασμoύς μια κοινωνία τόσο παράλογη, όσο και ο βαθμός διαστρέβλωσης της πρoσωπικότητάς σου. Πριν σ’ αφήσουν να φύγεις απ’ αυτό το κρεματόριo που ονομάζουν στρατώνα θα έχουν φρoντίσει να σου μάθoυν καλά πoιος είναι το αφεντικό και τι γυρεύει από σένα. Θα έχεις φάει σκατά στις καλιόπες και θα έχεις υποχρεωθεί να στέκεσαι μ’ όλα τα μούσκουλά σου τεντωμένα μπροστά σε κάθε γουρουνομαλάκα βαθμοφόρο, επαγγελματία δολοφόνο, και θα έχεις καταλάβει τι σημαίνει να θέλεις να κάνεις έρωτα και να μην μπορείς να τραβήξεις ούτε μαλακία τα βράδια επειδή τρίζουν τα κρεβάτια.

Αλλά δεν γεννήθηκες για να υπακούς διαταγές, να βασανίζεις ή να βασανίζεσαι και να σκoτώνεις. Όμως με το να στρατεύεσαι επιτρέπεις στους φoνιάδες της εξουσίας να σε χρησιμoπoιήσoυν όποτε αποφασίσουν ότι η μαζική δολοφονία είναι η πρέπουσα τακτική στις εξωτερικές υποθέσεις του κράτους τους. Τους επιτρέπεις να σε στείλουν οποτεδήποτε τούς κάνει κέφι στον πόλεμο που όποιος κι αν είναι καμιά σχέση δεν έχει με σένα και με τη ζωή σου. Τι έχεις να χωρίσεις με τούς άλλους ανθρώπους όπoιo χρώμα κι αν έχουν; Είναι τόσο καταπιεσμένoι, εξαθλιωμένoι και απoλιθωμένoι όσο και συ. Όπως εδώ, έτσι και στη δικιά του χώρα, τα γoυρoύνια της στρατονομίας μετατρέπουν σε πράξη την πεποίθησή τους ότι οι ζωές των ανθρώπων ανήκουν στο κράτoς. Γιατί λοιπόν ολόκληρες στρατιές από στερημένες και  ευνουχισμένες υπάρξεις να σκoτώνoνται αναμεταξύ τους;

ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΟΥ ΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: ΣΤΟΥΣ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ.

Ομάδα Αναρχικών Μαθητών

ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ

 

-Kαραμανλή, κυβέρνηση, βουλή, κόμματα, ΝΑΤΟ, ΣΙΑ, ΚΥΠ, ασφάλεια, βιoμήχανoι, εφoπλιστάδες και παπάδες, διευθυντές και κoιλαράδες μεγαλoμπoυρζoυάδες

Εδώ και κάμποσο καιρό, οι τηλεκατευθυνόμενοι κονδυλοφόροι σας μας ταΐζουν από τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης με τα σκουπίδια της “Ελληνοτουρκικής Διένεξης”: η Κύπρος, ο Κίσσιννγκερ, οι προκλήσεις των βαρβάρων, τα τούρκικα αεροπλάνα, ο ηρωισμός των πιλότων μας, η αμερικάνικη βοήθεια, η ρόδος …. Και πρέπει να είναι κανείς ηλίθιος για να του διαφεύγει η σημασία όλων αυτών, που ’ναι απ’ τη μια η εσωτερική κατανάλωση, η απόσπαση της προσοχής του λαού από την κατάσταση της χώρας, την αύξηση των τιμών, την ανεργία, το αστυνομικό κράτος, τη μιζέρια της καθημερινής του ζωής και από την άλλη εξοικείωση του λαού με την ιδέα του πολέμου και η προετοιμασία του ώστε εσείς οι αφεντάδες του διατάζοντας μέσα από τα γραφεία σας να τον στείλετε σαν πρόβατο, στο σφαγείο του πολέμου, όταν νομίσετε πως έτσι εξυπηρετoύνται τα συμφέροντά σας. Στο μεταξύ, μεταλλάζετε τον ιδρώτα του κοσμάκη σε τανκς και αεροπλάνα, πλουτίζοντας τους βιομήχανους του πολέμου, ενώ ταυτόχρονα προσπαθείτε να καλλιεργήσετε το σωβινισμό και τις “μεγάλες ιδέες”. Μας δηλητηριάζετε με το μικρόβιο του εθνικισμού. Προσπαθείτε να μας αφιονίσετε με αφηρημένες  έννοιες όπως θρησκεία, πατρίδα, κράτος … που εσείς κατασκευάζετε για να διαιωνίζετε την εξουσία σας, ενώ ούτε καν έχετε πατρίδες. Είσαστε η διεθνής κλίκα του πλούτου και της εξουσίας.  Όμως εμείς οι έλληνες εργαζόμενοι δέων αχούμε να μοιράσουμε τίποτα με τους τούρκους όμοιούς μας. Αντίθετα έχουμε πολλά κοινά. Η ίδια εκμετάλλευση από το κεφάλαιο και τους πολιτικάντηδες, το ίδιο καταπιεστικό κράτος, η  ίδια μίζερη ζωή. Ζούμε σε μια πατρίδα που δεν είναι δικιά μας. Μια ζωή που δεν την ελέγχουμε εμείς οι ίδιοι, και τώρα μας ζητάτε να πολεμήσουμε για να σώσουμε και να αυξήσουμε τα πλούτη, και τις εξουσίες σας. Μας ζητάτε να σκοτώσουμε και να σκοτωθούμε.

ΟΧΙ. Ο ΤΟΥΡΚΟΣ EPΓAZOMENOΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ. Αν μας δώσετε όπλα θα τα χρησιμοποιήσουμε για να καταστρέψουμε το βρώμικο κράτος σας και να πραγματώσουμε μια ελεύθερη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και εξουσιαστικές δομές, πέρα από τα σύνορα και τις θρησκείες. ΘΑ ΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΞΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ. ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ. ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ.

Δ Ε Ν  Μ Π Ο Ρ Ε Ι Τ Ε   Ν Α   Π Α Ι Ζ Ε Τ Ε   Μ Ε   Τ Η   Ζ Ω Η   ΜΑΣ.

Κ Α Τ Ω   Ο   Π Ο Λ Ε Μ Ο Σ.

 

Ομάδα Επαναστατών Διεθνιστών. Αθήνα, Φθινόπωρο 1975

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΟΥ ΠΡΗΖΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ

 

Αφού σε κλείσουνε μέσα στο στρατώνα για 40 μέρες περίπου κι αφού σε βασανίσουνε με κατάλληλο τρόπο ώστε να μάθεις να πειθαρχείς, να υπακούς χωρίς αντιρρήσεις και να χειρίζεσαι όπλα για να δολοφονείς ανθρώπους που υποτίθεται, σύμφωνα με την ηθική του κράτους, ότι είναι εχθροί, αρχίζεις να ξεχνάς με τρόπο βασανιστικό τι σημαίνει να πέφτεις σ’ ένα κρεβάτι και να γαμιέσαι με μια γυναίκα.

-Ενώ ο κάθε ανίκανος σεξουαλικά γουρονολοχίας καυλώννει ουρλιάζοντας καθημερινά διαταγές, οι φαντάροι μένουνε καραντίνα και “σκληραγωγούνται” στη στρατωνίστικη νοοτροπία του φαλλοκρατικού χώρoυ των “ενόπλων δυνάμεων”. Οι ασκήσεις δίνουν και παίρνουν και οι ψυχρολουσίες καταστέλλουν κάθε ορμή και διάθεση για ανυποταξία.

Οι άδειες που σου δίνουνε είναι σπάνιες και ολιγοήμερες έτσι που (αν τύχει και βρίσκεσαι με κορίτσια) όση ικανοποίηση κι αν έχεις, να συνοδεύεται με άπειρη ματαίωση όταν ξαναγυρνάς στο στρατόπεδο. Εκείνοι οι φαντάροι που έχοντας συμμορφωθεί με την κρατιστική ηθική διαθέτουν σύζυγο είναι οι μόνοι πού μπορούν τα βράδια να κοιμούνται με τις γυναίκες τους (μ’ αυτό τον τρόπο, άλλωστε, εξασφαλίζεται η αναπαραγωγή του έμψυχου υλικού του στρατού) .

“Αν δεν είσαι παντρεμένος δεν έχεις παρά να κρατήσεις την καύλα σου και κάθε διάθεση για ηδονή μέχρι πού να επισκεφτείς τις πουτάνες ή να αδειάσεις το σπέρμα σου μέσα στο κράνος”.

Αλλά προσπαθούν να σε αποτρέψουν, όπως μπορούν, ακόμα κι από τη μαλακία, γιατί τα κρεβάτια τους τρίζουν και οι καμπινέδες δεν έχoυνε πόρτες. Δεν σ’ αφήνουν ούτε στάλα χώρο για να τη βρεις από μόνος σου,

ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ NΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙΣ:

* σαμποτάζ από σεξουαλική ανάγκη
* σαμποτάζ για εκδίκηση
* σαμποτάζ για κέφι
* σαμποτάζ από καθαρό συναισθηματισμό
* σαμποτάζ για να χύσεις ήσυχος
* σαμποτάζ επειδή έχεις πήξει από τη μιζέρια
* σαμποτάζ για την βελτίωση του εαυτού σου
* σαμποτάζ από ανία
* σαμποτάζ για πολιτικούς λόγους
* σαμποτάζ για το καλό σου
* σαμποτάζ για την κατάκτηση της ελευθερίας σoυ

 

Φαντάροι με πρησμένα αρχίδια από την καταπίεση.

ΦΑΝΤΑΡΕ ΤΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ;

 

* ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ, όλων των προνομιούχων αυτού του κόσμου που έχουν πάρει στην κατοχή τους κάθε αγαθό χάρη στην εκμετάλλευση της μισθωτής εργασίας

* ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΦΑΝΦΑΡΟΝΩΝ, των υπουργών, των κομματικών και συνδικαλιστικών στελεχών που προσπαθούν να καναλιζάρουν όλους τους αγώνες των ανθρώπων στομώνοντάς τους.

* ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ που χρησιμοποιούν τη μάθηση για την κατάκτηση θέσεων επιρροής μέσα στην κοινωνία.

* ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ που υποτίθεται ότι διασφαλίζουν την “εθνική σου υπερηφάνεια” και την “εστία των προγόνων σου”.

* το ΝΑΤΟ ή το Σύμφωνο της Βαρσοβίας που θεμελιώνουν την ισορροπία τρόμου στη ζωή σου για να ’σαι  καλύτερος σκλάβος.

 

ΟΛΟΙ AYTOΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΣΟΥ -ΑΡΝΗΣΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ -ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ – ΦΤΙΑΞΕ ΚΑΙ ΣΥ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΣ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ

 

Αυτό το κείμενο πού διάβασες είναι μια προκήρυξη γραμμένη από μια μικρή συμμορία “ελεύθερων” φαντάρων. Είναι γενικά αρκετά εύκολο και βολικό να βρεις ανθρώπους έξω από το στρατόπεδό σου για να τυπώσουν και να μοιράσουν τις προκηρύξεις σου. Έτσι δεν κινδυνεύεις να σε πιάσουν και να σε περάσουν στρατοδικείο.

Φαντάροι που αρνούμαστε  να υπερασπιστούμε τα πάτρια.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΠΕΡΙΤΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ

 

Ο πατριωτισμός προϋποθέτει ότι ο πλανήτης που πάνω του ζούμε είναι χωρισμένος σε μικρά κομμάτια γης που το καθένα περιβάλλεται από κάποιο «σιδερένιο φράχτη»  αόρατο και απαραβίαστο. Αυτοί που έτυχε να γεννηθούν σ’ ένα συγκεκριμένο κομμάτι γης, καθορισμένο από τα λεγόμενα «απαραβίαστα σύνορα» νιώθουν καλύτεροι, αριστοκρατικότεροι, μεγαλοπρεπέστεροι και εξυπνότεροι από τα ανθρώπινα όντα που κατοικούν σ’ ένα άλλο κομμάτι γης.

Οι κάτοικοι των υπόλοιπων «κομματιών γης» που στο εξής ονομάζονται «Πατρίδες» διέπονται από την ίδια περίπου λογική∙ αποτέλεσμα, το μυαλό των παιδιών, από τις πρώτες στιγμές της νηπιακής τους ηλικίας, δηλητηριάζεται με ματοβαμμένες ιστορίες για κάποιους γερμανούς, ιταλούς, ρώσους, τούρκους βαρβάρους κ.λ.π. Όταν ενηλικιωθεί το παιδί είναι απόλυτα σχεδόν πεπεισμένο ότι έχει επιλεγεί από τον ίδιο το «Θεό» (παράλληλη εφεύρεση με τον πατριωτισμό) για να υπερασπίσει την πατρίδα «του» ενάντια στην οποιαδήποτε επίθεση ή εισβολή του οποιουδήποτε «ξένου». Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν στο χώρο κάποιας γενικά αποδεκτής «πατρίδας» προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη ζωή τους (να ικανοποιήσουν το αίσθημα ασφάλειας) επιζητώντας ισχυρότερο στρατό, ναυτικό κι αεροπορία, περισσότερα θωρηκτά, όπλα, πυρομαχικά και κάθε είδους δολοφονική μαλακία. Και για την απόκτηση αυτών των φονικών οργάνων, που στρέφονται ενάντια στην ίδια τη ζωή τους, προσφέρουν τον καθημερινό τους ιδρώτα που χύνεται μέσα στα σύγχρονα κρεματόρια της μισθωτής σκλαβιάς. Γιατί οπωσδήποτε δεν είναι οι αφεντάδες «μας» και οι ηγέτες «μας» που διέπονται από πατριωτικό πνεύμα. Αυτοί είναι κοσμοπολίτες, νιώθουν πατρίδα τους κάθε σπιθαμή γης που μπορούν να εκμεταλλευτούν, κάθε χώρο όπου μπορούν να ασκήσουν την εξουσία τους, κάθε μυαλό που μπορούν να αλλοτριώσουν. Είμαστε εμείς οι καταπιεσμένοι όλης της γης που προσφέρουμε το κορμί και την ψυχή μας κρέας για τα κανόνια των κυβερνήσεών «μας», είμαστε εμείς που έχουμε καταπιεί τις προκαταλήψεις που διανέμονται από τα μαζικά μέσα μαζικής ηλιθιότητας, που σκοτωνόμαστε στα πολεμικά μέτωπα για τα συμφέροντα άλλων, είμαστε εμείς που υποβληθήκαμε τον πατριωτισμό από τα γεννοφάσκια μας, που προσπαθούμε να δούμε στο πρόσωπο του τούρκου φαντάρου την αιτία της καθημερινής μας αθλιότητας μέσα στη σύγχρονη καπιταλιστική Ελλάδα. Είμαστε εμείς που ματοκυλιόμαστε στους πολέμους για σκοπούς που δεν είναι δικοί μας, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των αξιότιμων αφεντάδων μας, εμείς που δεν έχουμε τίποτα συγκεντρωνόμαστε κάτω από  τις σημαίες και τα εθνικά λάβαρα  και κατακρεουργούμε ο ένας τον άλλο στο όνομα του Καραμανλή, του Ετζεβίτ, της «Πατρίδας, της Θρησκείας και της Οικογένειας». ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ, ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.

 

ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΣΟ ΞΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΛΟ ΤΟΣΟ ΞΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΣΑΝ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝΕ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜE ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕ, ΔΕΝ ΜΑΣ .ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΠΟΤΕ, ΝΑ ΤΑ ΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΕΣ ΜΑΣ Σ ΈΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ένα από τα βασικά μας καθήκοντα πρέπει, να είναι, προς το παρόν, η εκτεταμένη ενημέρωση και αντιπoλεμική προπαγάνδα στους κύκλους των φαντάρων ( αυτών που βρίσκονται, ήδη μέσα στα στρατόπεδα έτοιμοι, για να αντιμετωπίσουν τον «εχθρό»): η αντιπατριωτική ενημέρωση θα τους δώσει μιαν εικόνα της φρικιαστικής φύσης των υποτιθέμενων καθηκόντων «τους». Είναι σίγουρο ότι η εξουσία φοβάται πολύ τέτοιες υπονομευτικές ενέργειες και θα αντιδράσει σκληρά. Παρόλα αυτά πρέπει, να πρoσπαθήσoυμε να διευρύνουμε και να εμβαθύνουμε τον αντιπολεμικό αγώνα σε όλα τα μέτωπα. Σε τελευταία ανάλυση είναι πιο σημαντικό να υπονομευτεί το έμψυχο υλικό του πολέμου παρά να επιμένουμε, σε μια καθαρά εργατιστική αντιμετώπιση του εργοστασιακού χώρου. Όταν θα έχει διαλυθεί το πατριωτικό κι εθνικιστικό ψέμα, θα είναι πιο εύκολη η κατανόηση της εξέγερσης ενάντια στην αθλιότητα της καθημερινής μς ζωής στο εργοστάσιο και την αλλοτριωτική πόλη γενικά. Kαταργώντας τούς πολέμους δημιουργούμε μια πρωταρχική βάση για τη θεμελίωση της κοινωνίας της ελευθερίας.

 

-ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

-ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ .

 

Υπόθεση για την Απελευθέρωση

Της Καθημερινής Ζωής

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση