diktyo
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 2054729

Άρθρα

Εγώ, ο Γιάννης Γκλαρνέτατζης… PDF Εκτύπωση Email
Πολεμος και Ειρηνη

Εγώ, ο Γιάννης Γκλαρνέτατζης, αρνούμαι να υπηρετήσω στις ένοπλες δυνάμεις, να πάρω μέρος σε κάθε είδους πόλεμο ή βίαιη σύγκρουση

Δήλωση Άρνησης Στράτευσης Ελλάδα Σ.Α.Σ.
Προς το Στρατολογικό Γραφείο Σερρών
και προς κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο
«- Θα σκοτώσεις ανθρώπους, Ανρί.
Όχι ανθρώπους, Λουίζ, μόνο τον εχθρό.
Και ποιος είναι ο εχθρός;
Όποιος δεν είναι με το μέρος μας.»
Ζανέτ Ουίντερσον, «Το Πάθος»
Περισσότερα...
 
Τα αγοράκια φυσικά δεν πάμε στο στρατό PDF Εκτύπωση Email
Πολεμος και Ειρηνη
  • Μοναδική ένδειξη μιας σχετικής υγείας είναι η επιβεβαιωμένη τρέλα μας
  • Ι5(γιώτα πέντε), ανυποταξία, ολική άρνηση στράτευσης.
  • Εναλλακτική θητεία; Όχι ευχαριστώ.

Δεν χαρίζουμε ακόμη 11/2 χρόνο από τη ζωή μας στο κράτος, για χατίρι κανενός. 9 χρόνια υποχρεωτικής εκπαίδευσης, συν 3 στο λύκειο, συν ο καταναγκαστικός χρόνος της μισθωτής εργασίας, συν, συν, συν, εεεεεεε!αρκετά. Δεν χρωστάμε σε κανένα τίποτα.

Περισσότερα...
 
Η άρνηση στράτευσης σαν στοιχειώδες καθήκον του κάθε εξεγερμένου. Το τρελόχαρτο (Ημερολόγια 1987) PDF Εκτύπωση Email
Πολεμος και Ειρηνη

Του Φίλιππου Κυρίτση

Από την εποχή που σε ηλικία 25 χρονών βγήκα από την φυλακή (1981) επιδόθηκα, μεταξύ άλλων, και σε έναν πολύχρονο αγώνα κατά της στράτευσης, γιατί θεωρούσα απαράδεκτη προσβολή κατά της αξιοπρέπειάς μου και των μέχρι τότε αγώνων μου στα πλαίσια του αναρχικού χώρου, το να υπηρετήσω τον κατ’ εξοχήν κατασταλτικό θεσμό του κράτους, σε όλες τις χώρες και σε όλες τις εποχές. Σε σχέση με την μέχρι τότε στάση των αναρχικών απέναντι στην στράτευση δεν έκανα τίποτα καινούργιο ούτε τίποτα διαφορετικό. Ο δρόμος που είχε δείξει ο Νικόλας Άσιμος, τον οποίο περιγράφει στο βιβλίο του «Αναζητώντας Κροκανθρώπους», ήταν μια αυτονόητη επιλογή τότε για όποιον ήθελε να λέγεται αναρχικός. Γι’ αυτό και μέχρι το 1989 έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να εξασφαλίσω ένα τρελόχαρτο, παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις που κάτι τέτοιο είχε πάνω στην πορεία της ζωής μου και στο μέλλον μου. Ευτυχώς δεν τα κατάφερα, γιατί, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει και από το βιβλίο μου «Το τρελόχαρτο», το κράτος, συνηθισμένο να καταπατάει τους νόμους, όποτε το κρίνει αναγκαίο, έκανε το ίδιο και στην δική μου περίπτωση και δεν μου έδωσε το τρελόχαρτο, όπως προέβλεπε η σχετική νομοθεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ευτυχώς ή δυστυχώς, για το ελληνικό κράτος αποτελούσα έναν αντίπαλο τόσο ενοχλητικό, ώστε ήταν πρόθυμο να καταπατήσει τους νόμους τους, παρά να μου δώσει τρελόχαρτο, όπως είχε κάνει μέχρι τότε με πολλούς αναρχικούς και συνεχίζει να κάνει και σήμερα.

Περισσότερα...
 
Η εξομολόγηση ενός "μουρλάκια" - τρελόχαρτο στο στρατό, PDF Εκτύπωση Email
Πολεμος και Ειρηνη

Nikos Tsekhs

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ,

Ιστορίες τρέλλας Ουφ! Το στομάχι πονάει και το κεφάλι μου γυρίζει! Η κούραση από το χτεσινό ταξίδι, το άγχος πριν κοιμηθώ και όλη γενικά η ταλαιπωρία με έχουν τσακίσει! Πλησιάζουμε προς το στρατόπεδο και η καρδιά μου πάει να σπάσει. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι τελικά φτάσαμε ως εδώ! Καλά είναι όταν τα κουβεντιάζεις με τους φίλους, αλλά τούτο δω σίγουρα διαφέρει.

Και ήταν μεγάλη η πορεία που τραβήξαμε μέχρι να φτάσουμε εδώ. Μια πορεία που ξεκίνησε από τους τσακωμούς στο σπίτι και τη συγκατάθεση των γονιών που μετά από κόπο πήρα, μέσα από τις ανασφάλειες και το άγχος για να παρθεί η οριστική απόφαση και μέχρι τις ατελείωτες κουβέντες με ανθρώπους που ήταν πιο έμπειροι στο θέμα και νοιάζονταν να με βοηθήσουν.

Περισσότερα...
 
Λυσιστράτη PDF Εκτύπωση Email
Πολεμος και Ειρηνη

Λυσιστράτη

Η Λυσιστράτη είναι κωμωδία του Αριστοφάνη που γράφτηκε και διδάχθηκε το 411 π.Χ.. Θεωρείται ένα από τα παλιότερα και χαρακτηριστικότερα αντιπολεμικά έργα. Η υπόθεση έχει να κάνει με τη σεξουαλική απεργία που κηρύσσουν οι γυναίκες της Αθήνας και της Σπάρτης, προσπαθώντας έτσι να πείσουν τους άντρες τους να σταματήσουν τον Πελοποννησιακό Πόλεμο.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 12 από 15
Παρατηρητήριο Αιολικής Ενέργειας
pae2