Το Περιβολάκι

Ακόμη μία κολεκτίβα αλληλέγγυας οικονομίας είναι εδώ. Οκτώ απολυμένοι απ’ τις δουλειές μας αποφασίσαμε να ενώσουμε τις αποζημιώσεις μας και να ανοίξουμε συνεταιριστικό καφενείο, κάνοντας πραγματικότητα την κοινωνία που επιθυμούμε. Το καφενείο «Περιβολάκι» σας περιμένει στα κάτω Πετράλωνα, στην πλατεία Ηούς, για καφέ, ρακί και απολαυστικούς μεζέδες.

 

Ένα χρόνο πριν, οι άνθρωποι που εργάζονται στο «Περιβολάκι», χάσανε, όπως και χιλιάδες άλλοι, τις δουλειές τους. Το γεγονός αυτό τους έδωσε την ευκαιρία να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να βρούνε μια λύση στο πρόβλημα της επιβίωσης που έπρεπε πλέον να αντιμετωπίσουν. Στις μεταξύ τους συζητήσεις κυριάρχησε πάνω απ’ όλα μια επιθυμία: να φτιάξουνε ένα χώρο αυτό-απασχόλησης όπου η εργασία δε θα αντιτίθεται στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τις εργασιακές τους σχέσεις δε θα καθορίζει κάποια «αλυσίδα εντολών», αλλά η ισοτιμία, η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα. Ιδρύσανε, λοιπόν, έναν αστικό συνεταιρισμό βασισμένο στην αρχή της αλληλέγγυας οικονομίας, στο πλαίσιο του οποίου οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά, με τη διαδικασία της γενικής συνέλευσης και η ευθύνη μοιράζεται εξίσου σε όλους.

Και κάπως έτσι, στις αρχές του καλοκαιριού, δημιουργήθηκε το «Περιβολάκι» στα Κάτω Πετράλωνα. Μαγαζάκι-γωνία, λίγα τραπεζάκια στην πλατεία, ποτά και μεζέδες διαλεγμένα από μικρούς παραγωγούς, φιλική ατμόσφαιρα. Η συνταγή της επιτυχίας δηλαδή για ένα σύγχρονο καφενείο. Το Περιβολάκι, λειτουργεί από το πρωί στις 10 για βιολογικό καφέ και άλλα ροφήματα και συνεχίζει με μπύρα, ποτό και μεζέ από το μεσημεράκι μέχρι τις 2 το βράδυ τις καθημερινές και τις 3 την Παρασκευή και το Σάββατο.


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση