Παγκάκι

http://pagkaki.org/

λίγα λόγια για μας…

Πάνε δύο χρόνια σχεδόν από τη στιγμή που η μικρή ομάδα ανθρώπων που σήμερα εργαζόμαστε στο «Παγκάκι» της Γ. Ολυμπίου στο Κουκάκι, αρχίσαμε να συζητάμε την ιδέα δημιουργίας ενός καφενείου, ενός χώρου συνεύρεσης.

 

Η ιδέα ξεκίνησε από την κοινή ανάγκη να δώσουμε λύση στο πρόβλημα «εργασία». Οι περισσότερες από μας είμαστε νέες άνεργες, κάποιοι από μας εργαζόμενοι σε επισφαλή επαγγέλματα και σε συνθήκες εχθρικές προς κάθε έννοια αξιοπρέπειας και δημιουργικότητας. Θελήσαμε λοιπόν να δοκιμάσουμε έναν άλλο τρόπο εργασίας, συλλογικό, με σχέσεις σεβασμού, συντροφικότητας και αλληλεγγύης ανάμεσά μας.

……………………………………….

Μια ιδέα, ένα καφενείο, μια κολεκτίβα. Στον πεζόδρομο Γ.Ολυμπίου στο Κουκάκι θα συναντήσεις ένα εγχείρημα νέων ανθρώπων, ένα στέκι το οποίο ανήκει σε όσους και όσες κάθε φορά εργάζονται εκεί μετέχοντας στη συλλογικότητα.

Το καφενείο συνεργάζεται με μικρούς παραγωγούς ή κοινότητες παραγωγών, και προσφέρει προϊόντα εναλλακτικού/αλληλέγγυου εμπορίου (καφέ από ζαπατιστικούς συνεταιρισμούς του Μεξικό, ζάχαρη από το Κίνημα των Χωρίς Γη στη Βραζιλία κ.λπ.).

Είναι ανοιχτό από το πρωί (11:00) μέχρι σχετικά νωρίς το βράδυ (02:00) και προσφέρει καφέ, βότανα, χυμούς, αναψυκτικά, ρακή, ούζο, μπύρες, ποτά και φυσικά τα απαραίτητα συνοδευτικά μεζεδάκια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση